Inredning & design för alla

Rengöring av kristallkrona


skrivet den 23 okt av Admin, klockan:10:46

Idag är det många som äger en eller flera kristallkronor. Numera används inte kristallkronan enbart som belysning över matsalsbordet. Det är trendigt att ha en kristallkrona i både köket och i badrummet. Men kristallkronan behöver en del skötsel för att hålla sig fin och för att prismorna ska behålla sin lyster.

Vad ska jag tänka på när jag rengör min kristallkrona?

Undvik att ta för mycket i prismorna, då dessa kan skadas och bli repiga. I de flesta fall behöver du inte torka prismorna efter att du sprayat dem.

Innan du börjar rengöra lampan så måste du se till att strömmen är bortkopplad och att själva lamporna svalnat.

Om du inte vill plocka ner kronan, kan du hänga ett uppochnervänt paraply i den. Då samlas allt vatten och rengöringsmedel i detta. Paraplyet fångar även upp prismor som råkar ramla av under rengöringen.

Det finns speciella självrengörande medel att använda när man gör rent sin kristallkrona, men du kan också fixa ett billigt, bra och mer miljövänligt alternativ själv.

Blanda lika delar av pressad citron, ättika och varmt vatten och häll i en sprayflaska.

Spraya kronan på nära håll. Om kristallkronan är mycket smutsig kan det behövas mer än en omgång sprayning. Låt kristallkronan självtorka. Tänk på att det kan ta tid innan den är helt torr. Se till att det inte finns någon fukt kvar innan du kopplar på strömmen, eftersom det kan bli kortslutning i annat fall.

Känner du sig osäker på hur du ska rengöra din kristallkrona, vänd dig till tillverkaren eller inköpsstället för att få hjälp.

 

 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5