Inredning & design för alla

Solenergi - framtidens alternativ


skrivet den 04 jul av Admin, klockan:08:18

Jag tänkte gå ifrån den vanliga inomhusinredningen och gå över till taket lite. :) Förhoppningsvis kommer alla morgondagens hustak se ut något i stil med denna bilden:

 

 

Solcellspaket ger energi i flera år 

Solenergi har flera fördelar, förutom det givna att det är det mest miljövänliga alternativet är det också en tyst och hållbar energi. Genom installation av olika solcellspaket vet man att man har energi till huset under flera år framåt. Om vi på riktigt ska minska utsläppen i världen och dra vårt strå till stacken är det självklart att satsa på förnybar energi. Visst finns det nackdelar med solenergi också. Man blir mer beroende av vädret, det går inte att samla energi på nätterna och det är en dyr installationskostnad. Dock finns det alltid vägar runt sådana problem och i längden tror jag att vår värld hade tjänat på att fler skaffar solenergi. 

Elbilar - Inte alltid det bästa alternativet 

Ett annat intressant alternativ när vi ändå är inne på miljön är elbilar. För något år sen funderade jag på att skaffa en elbil, men efter att ha läst flera artiklar som indikerade att elbilar ofta är sämre för miljön än exempelvis dieselbilar valde jag att avstå från det. Funderar ni på att skaffa en elbil för miljöns skull skulle jag rekommendera er att först kolla hur bilen har producerats och om ni verkligen väljer det mest miljövänliga alternativet. 
 
Detta inlägget blev lite utanför mina vanliga intresseområden, men jag tycker miljön är intressant och framför allt viktig. EU-valet gjorde att jag blev ännu mer intresserad efter ett mycket intressant tal från Isabella Lövin och Peter Eriksson i Göteborg. Avslutningsvis vill jag också rekommendera alla som vill och orkar att kolla in Älskade kött på Urplay, mycket intressant film!
 
Så nu kan jag återgå till inredning igen. :)

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5